tisdag 14 september 2010

en sån d ä r morron

Jag är inte på topp varje morgon. Idag är en sådan otoppig morgon. Kramar, tända ljus, P1-morgon och kaffe med grädde... och ändå skulle jag helst vilja krypa tillbaka ner under täcket. Men jag vet att jag kan vända det hela och när jag kliver in på jobbet om en dryg halvtimme så är jag ändå taggad. Jag har trevliga och stimulerande grupper/klasser att jobba med idag. Det har jag varje dag men idag känns det extra viktigt att tänka på.

På vetenskapsradion, tidigare i morse, pratades det om att forskare i psykologi forskat i hur vi människor påverkas av andras ansiktsuttryck. Det känns ju inte särskilt nytt. Jag tänker att det borde (och kanske finns?) forskning på hur man också kan påverkas av sitt eget ansiktsuttryck. För om jag bestämmer mig för att se lite piggare ut. Lite gladare. Så känner jag mig också sådan efter en stund. Den vetskapen praktiserar jag just nu.

Och i kväll ska jag belöna mig med ett rejält pass vinyasayoga. Det är jag värd. Redan nu.


Emmaboda 14 september, 2010

2 kommentarer:

Matilda sa...

James Laird (1984) forskade på hur till exempel vårt ansiktsuttryck kunde påverka vår attityd och vårt humör... det funkar ännu bättre om du ser dig i spegeln medan du ler! ;)
Ha en fin och glad dag!

magda sa...

TACK! :D *kram* och ha en godisdag du också!