onsdag 11 augusti 2010

vänskap

Knappt hade jag väl vinkat av Cia förrän sköna vännen Malin plockade upp mig här på gatan. Planen var en lunch och eftersom Malin är den hon är så tyckte hon att vi skulle värma upp på Litet Nystan (f d Marias Garn där jag alltså var en sväng igår). Eftersom jag är den jag är tyckte jag det var en kolossalt bra idé. Och idag hittade jag ett garn som jag helt missat igår, och som är svaret på mina frågor om om inte livet och universum och allting (för vilken fråga svaret ju som alla bildade människor vet är 42) så åtminstone en present till en människa som jag är mycket glad att räkna till inte bara familjen utan min vänkrets. Det är melerat i exakt de rätta nyanserna av den här personens favoritfärg och en fin sjal av detta mohair/merinogarn kommer att sitta som en smäck. Köpte jag det eller köpte jag det? Jag köpte det!

Sedan gick vi till Blooms på Hornsgatan och åt Caesarsallad (jag - jag minns inte vad Malin valde), drack kaffe och pratade i timtal. Vi hann med en stunds sittande i solen på Mariatorget också innan Malin var tvungen att köra till jobbet. Underbara, sköna människa! Våra samtal är förtroliga och inte sällan djuplodande och jag mår gott i själ och hjärta av att umgås med henne!

När Malin dragit vidare gick jag Hornsgatan västerut en rejäl bit och snirklade mig sedan på olika bakgator tillbaka till Skanstull. Varmt och fint ute och härligt att - according to plan! - röra på mig.

I kväll har jag pysslat med lite av varje. Stickat några varv. Uppdaterat mig på In Treatment. Pratat med min käraste i telefon. Jag gillar inte det, riktigt. Jo. Alltså. Jag gillar att prata med honom. Så klart. Men. Plötsligt är det lite svårare att prata, det flyter inte lika fritt och han låter lite... fjär. Eller så är det bara jag. Jag hade en idé om att kanske gå på bio men det gick inget som var sådär superlockande på Victoria och förresten behöver jag komma i säng tidigt. I morgon är det jobb som gäller; jag ska på studiedag för engelsklärare, ju. Jag har fler kvällar. Jag hinner. Om jag vill.

Nu: Jo Nesbø (Kackerlackorna) och bingen. G'natt!

2 kommentarer: