måndag 30 augusti 2010

premiär!

I mer än två år har jag tänkt på ett stickcafé här i Byn. Planerna tog fastare form i våras, vi hade ett tjuvstartscafé här hemma hos mig i juni och i kväll hade vi världspremiär!

Krångel med att få besked om lokal och därmed vidhängande alldeles för sen marknadsföring gjorde att vi bara blev tre stycken - men fler har visat intresse och hade dykt upp redan i kväll om de bara hade vetat i tid, så de hade kunnat planera. Ett par manliga kollegor visade ett visst intresse när jag satte upp anslaget i personalrummet, tidigare idag - men på min direkta inbjudan visade det sig att den ene visst skulle hem och lära katterna vissla och den andre skulle börja träna karate...

Till att börja med kör vi sista måndagen i månaden. Jag började på en ny stickning; jag ska försöka sticka en sjal med ett enkelt spetsmönster. Det ser inte klokt ut, men maskorna stämmer när jag räknar efter så kanske behöver projektet bli större innan mönstret tar mer synbar form?

Innan stickcaféet hann jag med ett träningspass och var också inom biblioteket för att lämna böcker och låna nya ljudböcker (det blev Dave Eggers The Wild Things, Jane Smileys Private Life, Alexander McCall Smiths The Double Comfort Safari Club och Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - där har jag att göra ett tag!) och när jag kom hem efter sagda café betalade jag månadens räkningar och ringde min käraste och sa gonatt, samt till Jenny för att kolla läget och att det är bra med henne. Sedan ringde syrran Malin. (Mera kräftätning på gång!) All denna aktivitet har gjort mig matt och trött och nu får det bli sängen, i stället för att sticka några varv vilket egentligen var min plan...

4 kommentarer:

Matilda sa...

Har hört ännu fler positiva saker om 100-åringen - lånar jättegärna när du är färdig med den! :D Kram!

magda sa...

Det är en ljudbok - men jag har rippat den och lagt in i iPoden. Kommer nog på något sätt att skicka upp den till dig! Kan vara schysst att ha i öronen på dina promenader! :)

Erica sa...

Heja stickcaféet! =)

magda sa...

Tack Erica!!!