lördag 14 augusti 2010

det ska vi fira?

Morronkaffet dricks dag helt svart. Jag glömde köpa hem grädde igår. Men det funkar, det också. Medan jag dricker kaffet läser jag DN på nätet. Det är ungefär som att dricka morronkaffet svart; det funkar - men inte mer. Genom översvämningskatastrofen i Pakistan och landet-runt-nyheter och valbevakning hamnar jag så småningom hos Magdalena Ribbing. Hon skriver om födelsedagar, vilket känns väldigt aktuellt för mig. Jag har redan fått en massa förfrågningar om hur det blir med min födelsedagsfest, längre fram i höst. Jag firar inte min födelsedag så det stör. Det brukar bli lite uppvaktning - vanligen virtuellt och via telefon - från mina barn och kanske något grattiskort och ibland en mysig fika eller något, med någon väninna. Och presenter brukar jag vanligen inte vilja ha; samma sak gäller i år.

Jag skulle dock gärna ha en rolig fest (det gillar jag ju att ha och brukar inte behöva någon särskild orsak för att ordna till), men ser inte hur jag ska kunna lösa det praktiskt då min familj och mina vänner bor spridda över Sverige och delar av Norge. Åka långt och stressa bara för att komma på fest, en kanske snöblaskig senhösthelg? Var ska vi vara (hyra lokal känns som en absolut overkill)? Var/hur ska alla bo? Nej, det funkar bara inte.

Så jag har bestämt mig. Den där födelsedagsfesten ska äga rum när det är varmt och gott ute, när folk är på festhumör och känner sig lediga och avslappnade. När vi kan vara ute i ett stort partytält (in case of regn) och det enkelt går att ordna sovplatser, i t ex tält, husvagn och liknande, när platserna inomhus tryter. Jag återkommer om detta till våren.

Sedan kanske det blir fest ändå - men då blir det den mer eller mindre traditionella G.L.Ö.G.G-festen. Om vi känner fört.

Idag ska jag ut i solen igen och träffa fler sköna vänner; först fika med en näckrosfamilj (krama bebis!) och resten av dagen är vikt för Ingalill. Det blir najs, det!

Och... jag längtar hem nu. Jag har det så bra och roligt här - men jag saknar min käraste något alldeles gruvligt.


Söder, Stockholm 14 augusti, 2010

Inga kommentarer: