onsdag 25 augusti 2010

kontemplation över hurusom sommaren släpper sitt tag

Jag sitter vid mitt köksbord. Dricker det goda morronkaffet, lyssnar på P1-morgon där Mona Sahlin just nu "utfrågas" och pratar om hushållsnära tjänster (hon har ännu inte sagt någon om tunnelbaneprojektet...) och jag undrar varför hon måste prata som om alla som lyssnar på henne är efterblivna? (En annan tanke flyger genom mitt huvud; kanske skulle jag engagera mig politiskt? Jag menar på riktigt?)

Utanför mitt fönster är himlen blyertsgrå och jag ser på träden att det blåser ganska friskt. Små regndroppar hänger sig kvar på rutan, asfalten är våt och jag går ut i hallen och lägger fram ett paraply. Det kommer nog mera regn om en stund. Så snart solen dyker upp känns det som om sommaren hänger kvar, men nu har den inte mycket kraft att hålla emot, längre. Den släpper taget alltmer och jag tänker att det är ganska skönt. Hösten är verkligen min årstid, även om jag gillar dem alla. Snart kommer luften att vara hög och klar; liksom krispig att andas in. Ljuset förändras och till och med utomhusljuden låter lite klarare. Hösten är på många sätt igångsättandets tid. Inte bara det att mitt arbetsår börjar. Jag tar tag i mitt liv igen efter en lat sommar på ganska lösa boliner. Projekt startas upp och föresatser infrias. Kvällarna blir allt mörkare och jag tänder ljus, både inne och ute på min balkong. Böcker ska läsas, pyssel ska pysslas med, vänner ska träffas och trädgård och växter ska så småningom förberedas för vintervila. Snart ska varma jackan tas fram (jag har en ny - en svart skepparkavaj!) och halsdukar och vantar plockas fram. Promenader under träd som skiftar i sprakande färger. Lite lövräfsning i gummistövlar... Svampjakt... Åh, höst! Kom!


Emmaboda 25 augusti, 2010

7 kommentarer:

Lilla gumman. sa...

Du som är så lugn, sansad och eftertänksam...du kan inte bli politiker! ;)
Skämtåsido, hade jag varit dig hade jag hållt mig utanför, som en betraktare. Tänk vilken utmaning att behålla lugnet när du är under andras betraktelse? HELA TIDEN.

Lilla gumman. sa...

Men heja hösten!

Erica sa...

Hm... Det låter som att vi borde "hösta" ihop nån dag, snart. Skönt med nån som fattar hur gosigt det är med lite kyla och mörker!

magda sa...

Lilla gumman> Kanske har du rätt. Och när jag blir förbannad blir jag så väldigt förbannad och det vore kanske inte så bra?

Erica> Höst är bäst!

Kat sa...

Hösthösthöst kom ta mig i din FAMN!

Lilla gumman. sa...

Den som är heldig nog att ha funnit sitt lugn är nog smartast i att behålla det :)

Caligula sa...

Det behövs fler som engagerar sig politiskt! Inte fler politiker! Så: kör hårt, Magda!!!! :-P