söndag 22 augusti 2010

sköna söndag!

(Köksfönstret och regnet)

Söndag. Inte en enda liten ångestunge så långt ögat når. Bara mysigt donande och en skön stämning. Egentligen hade jag tänkt hålla mig inomhus idag och pyssla med stickning och städning och läsning men till slut tog lusten att vara ute överhanden och jag hjälpte Mannen att hålla och vara lite i vägen när han satte den sista garageporten och sedan småpysslade jag, vattnade, satt en stund och stickade ute (vilket var skönare än att sitta inne i det kvava vädret) och plockade in lite tomater och skrotade omkring.

Det är lite farligt när jag skrotar omkring ute i trädgården, för jag får så många bra idéer... Idéer som vanligen involverar arbete från Mannens sida. Men han tar det med jämnmod och en nypa salt och min avsikt är ju alltid att vara med och göra vad jag kan och kanske lära mig nya saker, dessutom. Saker jag tänkt på den här helgen handlar både om ganska övergripande saker som att ta en köra-till-tippen-helg, bygga ett brädförråd och släpa undan en triljard plankor men också planer kring vårens växtlighet (som behöver planeras nu), en hörna att ha ett arbetsbord för omplanteringar och liknande i, en till uteplats och att pimpa en vattenkanna. Det är väl egentligen bara tippen- och byggprojektet som jag inte kan rådda med själv, riktigt.

När Mannen övergick till gräsklippning plockade jag undan verktyg och grejer och städade av på gårdsplanen och när vi var klara med utomhussysslorna gick vi in, åt varsin tallrik fil och sedan städade vi inomhus också. Mest jag faktiskt, men knappast för att Mannen låg på latsidan - snarare tvärtom; en akut läcka (läckor är vanligen akuta iofs...) på ett rör. Det var bra tajmat med arbetsupplägget idag för så snart vi gått inomhus kom regnet. Och Mannen fixade läckan, såklart. Säg det han inte fixar!

Och nu är huset städat och vi är nyduschade och kvällen är vacker och solig och snart blir det kvällsmat och kanske blir det en runda lite senare, runtomkring i trädgården eller kanske lite längre. Vi får väl se vad vi har lust med.


Björkeryd 22 augusti, 2010

Inga kommentarer: