söndag 8 augusti 2010

another day trip

Först vill jag göra en liten korrigering av mitt förra inlägg; jag älskar nog min mor. Men inte så jättemycket. Typ. Hon är ändå min mor och jag respekterar henne för allt det hon gjort för mig under min uppväxt, både i form av praktisk uppoffring och engagemang - och för att hon gav mig mitt intresse för allehanda kreativa uttryck.

~~~~~~~~

Vi var uppe rätt tidigt i morse. Mannen fixade kaffe och frukost som vi packade med oss (jag såg i alla fall till att vi inte glömde kvar termosen) och så körde vi upp mot Småland. Målet var Kyrkömossen utanför Ryd, där vi skulle kolla in den smått legendariska bilkyrkogården. Vi blev inte besvikna! Det var verkligen som att besöka en kyrkogård. Tyst och stilla, lite småmysigt och samtidigt en smula spooky; det kändes mer som om en del av bilarna var på väg upp ur marken än ner i den...
Kolla the Småland version of kar sematary:

Efter ännu en mugg kaffe i duggregnet (som mer var mysigt än till besvär) bestämde vi oss lite hastigt och lustigt för en annan småländsk sevärdhet: IKEA i Älmhult. Ni vet hur det är; man ska bara köpa ett par paket värmeljus och något paket stearinljus och så landar det ändå på ett antal hundralappar. Men vi valde omsorgsfullt och de få avsteg från utsprungstanken (en bit tygstuv, en liten bricka, röda servetter och två fina glasflaskor att göra smaksatt olivolja i för min del) vi gjorde var inte särskilt kostsamma ändå. Efter att ha varit inne i varuhuset kortare tid än vi trott det skulle ta (och utan att bli ens lite smått irriterade) traskade vi över till Willys, köpte lite picknickplock och vände kylaren hemåt. En knapp mil innan Urshult hittade vi en vacker plats att köra av på, och så satt vi där på varsin sten vid forsen (Mörrumsån) och stillade hungern innan vi drog vidare hemåt.

Väl hemma plockade jag ihop en del grejer, la in bilderna i datorn, nystade upp en garnhärva, pussades med Mannen och sedan körde jag ännu mer hemåt. Måste ju packa ihop och se till att allt är klart tills i morgon då jag tar tåget norrut för att tillbringa en vecka i Stockholm.

2 kommentarer:

ANNAANNA sa...

IKEA; det är ett kostsamt ställe...Värmeljus för flera hundra kronor, minst...

Den där bilkyrkogården har jag flera vänner som varit på å jag skulle nog vilja se den med egna ögon någon gång, spännande på något skumt vis.

magda sa...

Jaaaa, Anna. JUST så... ^^,

Du får göra en Smålandstripp en dag! Jag vet var du kan sova över! ;)