måndag 16 augusti 2010

allvarlig

Idag börjar det på allvar. Jobbet, alltså. De två senaste veckorna har varit, minst sagt, flexibla. Jag har gjort precis allt jag kunnat men i övrigt har jag ju haft ganska luftigt i planeringen, to say the least... Men nu är det spikskorna på. Jag tar alltid mitt arbete på allvar, men en sådan här dag känns det lite extra.

Det är mulet och grått i Byn idag. Det kan inte hjälpas att en känsla av höst smyger sig in, trots att det ännu bara är sensommar.

Jag är trött och sömnig efter att ha sovit alldeles för få timmar i natt. Jag kom hem rätt sent igår och smet ner i tvättis och slängde in ett par maskiner. De hänger på tork och ska strax hämtas upp. Som så ofta när jag rest lite är jag uppe i varv och låg en god stund och läste (Richard Yates - Revolutionary Road) innan jag kunde somna. Och så upp sex för att hänga det sista av tvätten, duscha och hinna ta det lugnt. Får jag inte ta det lugnt på morronen är min dag rätt förstörd. Läsa nät-DN, lyssna på lite nyheter, slösurfa och bara fundilera på saker och ting.

Arbete idag, alltså. Och jag är väl pervers, dårå, men jag ser faktiskt fram emot det! I mitt arbete innebär hösten en fräsch nystart på det allra mesta och det är roligt och spännande. Idag ska jag förhoppningsvis inleda arbetsåret med att flytta till ett nytt arbetsrum. Jag kommer att sakna Susannes goda sällskap men flyttar jag inte nu, när jag har väldigt lite papper och grunkor och bra ordning på allt, så måste jag ändå byta rum mitt i arbetsåret (eftersom jag lånar en annan lärares plats) och då har jag en triljard papper och inlämningar och prylar att hålla reda på...

Nu: hämta tvätten, fylla på kaffet och sätta på mig ansiktet! ;-)


Emmaboda 16 augusti, 2010

Inga kommentarer: