torsdag 15 juli 2010

händigt

Idag har vi gjort lite av varje här hemmavid. Mannen har dels garagepysslat lite, dels försökt laga sådant som är trasigt (dvs det går inte att fixa med gaffatejp) och dels uppfunnit en fiffig bevattningsanordning till tomaterna. Jag tror han har fyllt på olja i båtmotorn också.

Själv har jag tvättat lite, sorterat en del garn och satt lite fler kryddväxter i fina lerkrukor på kökstrappen. Nu har jag en fet basilika, timjan, oregano, mynta och rosmarin där. Chilin har fått flytta ut, den också. Förutom detta har jag shoppat en röd, blommig topp och en sjuttis Havana Club, som ska bli till bland annat mojitos (kanske i morgon?) samt förborrat en jäääädrans massa hål i garageväggen, så att det ska bli lättare att få in spiken i det synnerligen hårda träet. Till yttermera visso har jag satt en räcka spikar i sagda hål också. Mannen såg lätt förskräckt ut först, eftersom jag inte spikat seriöst sen sekelskiftet, ungefär. Både teknik och träffsäkerhet återkom dock och jag tyckte det var riktigt roligt. Men sedan tog spiken slut och det kändes jobbigt att låsa upp förrådet för att hämta fler. Jag spar resten av nöjet (nej, jag är inte ironisk) till helgen!

(Voodoo Chile...)

I drivbänkarna hämtade jag en stor knippa bladpersilja till en saftig tabbouleh och Mannen fixar smarriga färsbiffar, med smak av vitlök och egenhändigt odlad salladslök, till det. Ihop med ett par glas Ecologica Shiraz-Malbec blir det en härlig middag! Efter middagen är det bud på lite soffhäng med en bra bok.

Har jag sagt att jag har semester nu, och att jag njuter något alldeles kolossalt av den?! ;-)

Inga kommentarer: