torsdag 17 juni 2010

torsdagsmys

Matilda är här nu. Vi drack kaffe tillsammans i morse och sedan gick jag till jobbet. Konferenser hela dagen, i stort sett. Skolan bjöd oss på en god lunch på Amigo och när jag frågade om Matilda fick göra oss sällskap (och att jag givetvis skulle betala för henne, men att jag gärna ville se henne) fick jag beskedet att hon inte bara var mycket välkommen utan att det där med betalning säkert gick att ordna. Schyrre!

Vid tretiden gick min hjärna hem, men jag blev kvar. Jag försökte verkligen göra lite nytta den där sista timmen, men jag betvivlar att jag egentligen kom någon vart. Klockan strax efter fyra nångång gick min kropp hem. Dock ligger det en gigantisk trave med allsköns material på mitt arbetsbord och tanken är att morgondagen ska ägnas åt att sortera upp den, att jag ska se vad jag ska använda till vem/vilka och så ska jag kopiera upp lite bra-att-ha-grejer och kanske också sätta ihop några olika arbetshäften. Dessutom ska jag ha ett par korta möten på högstadiet. Hinner jag med allt innan klockan ett kommer jag att inte bara vara väl förberedd för nästa arbetsvecka utan dessutom vara galet nöjd med min insats och stänga ner för den här veckan, och gå och ta en fin fika med Matilda, innan vi styr kosan mot Blekinge.

Eftermiddagen och tidiga kvällen har varit mer än angenäm. Vi har druckit kaffe i solen på balkongen, tagit en lång promenad runt Byn och sedan lagade Matilda maten (nötfärsbiffar med rosmarin, grekisk sallad och en krämig tsatsiki) som vi avnjöt under trivsamt samspråk. Sedan har vi läst, nätat och pratat med Linus i telefon. Torsdagsmys av förnämligaste kvalitet. Om en inte alltför lång stund ska jag faktiskt krypa ner under täcket, läsa vidare* och sedan somna tidigt.

*Jag läser, sakta och njutningsfyllt, Livets aviga och räta och kommer på hur mycket jag saknar att ha någon virkning eller något sticke på gång. Jag måste ta tag i det! Snarast! Och planer smids här (jag och några likasinnade) för att starta ett stickcafé, eller en stick- och pysselgrupp, efter sommaren. Lokal är ordnad och en del tänkta deltagare är redan vidtalade. Åh... det ska bli så mysigt!


Emmaboda 17 juni, 2010

2 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Visst är det en riktig njutningsbok, Livets aviga och räta... Jag "var tvungen" att läsa om den direkt efter att jag läst färdigt den för jag var så inne i stämningen i boken.

Jag läste förresten En hattaffär på hörnet ett par nätter innan jag åkte till SRF. Jag var gaaaanska trött dagen därpå för jag var tvungen att sträckläsa :). Den är inte riktigt lika fantastisk som Stickboken men väldans skön den med.

Å du, jag blev också vädans glad över att koma över till er på festivalen *smiles*.

magda sa...

Jaaa, jag tror faktiskt jag ska läsa om den snart, jag också! :)