söndag 27 juni 2010

midsommar

Sommarsolståndet har passerat. Nu blir nätterna längre igen, och dagarna kortare. Men än kan man sitta ute sent i kvällen och ibland se himlen ljusna innan man somnar.

Midsommarhelgen har varit mjuk och vänlig. Den har tillbringats med Mannen, en av hans söner, hans syster med familj och en extra kusin. Familjärt, avslappnat och otvunget. Sill och grill och mycket skoj, skratt och musik. Samt mygg. Men inget regn. I stället soligt och varmt!

När gästerna farit hem, efter jordgubbsätande, blev vi sittande i bersån. Pratandes, solandes, lyssnandes på radion och stickandes (jag). I timtal. Ända till solen försvann bakom berget och myggen kom fram. Min käraste serverade en fin tallrik med gravad lax och andra godsaker på och så drack vi generöst med svalt vitt vin.

Och det är fortfarande en dag kvar på helgen, ju! Lite vattning är planerat. Och inköp av ett nytt parasoll. Säkert blir det stickning också. Jag håller på att försöka få klar en "korv" jag stickar av det finaste, mjukaste ullgarnet jag fick av raraste arbetskamraten Malin, när jag flyttade från Stockholm.

I övrigt får dagen ligga oskriven framför mig. Oss.


Björkeryd 27 juni, 2010

Inga kommentarer: