lördag 19 juni 2010

lördagsmys

Sovmorgon i vanlig ordning. Frukost med två människor jag älskar; Mannen och Matilda. Sedan en stadstur med Matilda eftersom jag börjar känna ett annalkande pysselskov. Köpte härligt mohair till en fluffig "tub" till mig, en dubbeltub till Matilda och lite garn i starkare färger till ett mormorsruteprojekt jag ska påbörja. Jag köpte också ett par tjocka stickor till min rundstickeslang. Nittio spänn är rätt saftigt för stickor, men så är de å andra sidan helt gudomliga att arbeta med. UlloLull på Rådhusgatan kan vara ett nytt Mecka för mig. Sedan svängde vi inom Hemslöjden på Borgmästarkajen också, som har ett stort sortiment av stick- och virkgarner. Där hade de, otroligt nog, "mitt" Contessagarn så att jag kan sticka klart min gosiga lila sjal, som jag började på i vintras. Inte nog med att de hade Contessa (och 40% rabatt eftersom det är ett vintergarn) och i lila utan de hade det i samma batch som det jag köpte i vintras! Hur stor är sannolikheten att jag här i Karlskrona hittar ett garn ur samma färgbad som det jag köpte i vintras, på Ljungqvists i Farsta? Än är undrens tid uppenbarligen inte förbi...

Eftermiddagen ägnade jag åt att klippa den tokstora gräsmattan. Mer än 4000 kvm. Och eftersom det var SRF förra helgen är det två veckor sedan den klipptes sist. Det tog tid - och krafter! - kan jag lova.

Nu ska vi grilla och sedan känns det som om jag skulle kunna vara färdig för sängen, faktiskt... Men så asocial kan jag nog inte vara. Jag får i alla fall hålla mig vaken till tio.

Dagens lilla extra lyckokick: jag upptäckte att det finns en uppföljare till Livets aviga och räta. Den heter Knit Two (ej översatt till svenska än) och jag har beställt den! Wohhooo!


Björkeryd 19 juni, 2010

2 kommentarer:

Jajja sa...

Härligt Magda, härligt. Allt låter bara så häärligt. Kan int euttrycka mig bättre!

KRAM

P.s HÄLSA!!!!

We are paying it forward sa...

Ja, det är så roligt, VanjaDear! Givetvis hälsar jag och hoppas att du gör detsamma! *kramåpuss*