tisdag 1 juni 2010

Gaza

Är man verkligen naiv bara för att man vill göra skillnad? För att man tror att man kan göra skillnad? För att man till och med försöker göra denna skillnad? Jag har inte gjort något särskilt konkret för att göra skillnad för de som försöker leva i Gaza, förutom signa några listor och sådant, men skulle detta rendera mig epitetet "naiv" ska jag bära det med stolthet.

Israel har gått över gränsen. Bokstavligen. Och... igen. De borde nitas av det internationella samfundet. Ta följderna av sitt nonchalanta och självgoda beteende. Jag vet inte hur... sanktioner? Men någon form av karantän borde de få. Som en konsekvens av att de ju själva väljer att skita i vad andra nationer anser om deras agerande.

De som följt mitt bloggande över tid vet att jag dessutom håller Mattias Gardell som en av mina religionsvetenskapliga, och delvis också politiska (eftersom det han forskar och skriver om är allt annat än isolerat religiösa fenomen och han visar ett så stort engagemang), stora förebilder. Han och hans hustru Manga Edda befann sig på det turkiska fartyg som blev hårdast ansatt, och ännu vet ingen vad som hänt dem. Det oroar mig också. Mycket. I sin blogg skriver hans bror Jonas att familjen ber för honom. Jag har inte kunnat/velat be på många, många år - men Jonas... dina nära är i mina tankar och jag hoppas innerligt att det kommer positiva besked snarast!


Björkeryd 1 juni, 2010

4 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Håller med på alla punkter, och så ville jag säga att jag tänkte så mycket på just dig när jag läste om Gardell, M-dito och inte J alltså.

ANNAANNA sa...

Det känns ok att både vara lite naiv samt få en sådan stämpel när man vet själv hur det ligger till å vad man gjort, att man så att säga "har rent framför sin egen dörr" i frågan.
Jag har inte heller gjort något sådär aktivt, mer än skrivit på listor då.

Att folk rättfärdigar dödande på det viset är så fruktansvärt papetiskt, jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det mer.. för mållös, lite så blir jag i maktlösheten och av förundran över folks dumhet och brist på empati.
Det är som bär det bombas sjukhus, för en attans dum terrorist kaaanske gömt sig på neonatalen, ryktet säger det iallafall *himlar med ögonen*...

Jag tänkte faktist på dej när jag hörde att Gardell med fru var med där nere. Hoppas det löser sig för både dem och alla andra inblandade.

magda sa...

Nu har de ju kommit tillrätta, även om det känns som ett väldigt märkligt uttryck när de sitter i fängelse. Dock lever de vilket måste vara en oerhörd lättnad att veta för deras barn och övrig familj.

Caligula sa...

Känner likadant. Och jag har inte heller gjort så mycket. Gått i några Palestina-demonstrationer genom åren. Bojkottat israeliska varor. Skrivit några insändare och bloggar. När de bombade skiten av "Jihad-barn" med vit fosfor för ett par jular sen var det omöjligt att hålla tårarna inne. Nu känner jag mig rasande. Har samma hjältar som du och har lärt känna Henry Ascher när jag bott över hos honom i Göteborg. Klarar knappt av att se och höra på Bildt och Reinfeld när de tjafsar om "undersökningar". Det är för h-e NU det händer. Svenska medborgare som hålls illegalt fångna är DERAS ansvar.

Israel vill skapa talibaner så de kan legitimera en etnisk rensning av Gaza. För sånt här gör bara att fler flippar ut som Muhammed Omar...