tisdag 11 maj 2010

glädje

Besvikelsen från igår gick över. Vad gäller jobbmötet är det ju bara att gilla läget ibland, och då går det så mycket lättare. Blir roligare. Och mötet avlöpte väl. Efteråt åkte jag hem (hem som i "till min lägenhet"), tog rätt på post och vattnade lite växter och gjorde en racersnabb översyn så det ser någorlunda presentabelt ut tills i morgonkväll, då jag har en liten afterworkmiddag med några kollegor. Sedan körde jag hem (hem som "hem till min käraste").

När jag kom hem, trött, hungrig och fortfarande lite missräknad, stod en härlig gryta chili och puttrade på spisen. Det smakade ljuvligt! När vi ätit gick vi ut i trädgården för att se vad som skulle kunna hända. Mannen startade upp gräsklipparen och efter en liten stund tog jag över den och så trimmade han kanter och sådant, istället. Rätt vad det var hade vi gått över hela tomten! Väldigt snyggt blev det. Nu kan det få regna om det vill (men det gör det ju inte - solen skiner från klarblå himmel just nu).

Sålunda var jag på strålande humör igen, när det började skymma och vi gick in, efter att ha spankulerat omkring på ägorna en kort stund. Jag diskade av middagsdisken och just när jag var klar ringde det. Det var... min käraste kusin, Anna-Maria! Vi är återfunna efter TRETTIOTVÅ år! Ära vare Buddha för Facebook! Under en tid har vi mejlat så gott som dagligen och skickat något sms. Men igår ringde hon. Modigt! Jag blev alldeles skakis när jag såg att det var hennes nummer på mobiltelefonens display. Vad säger man? Efter trettiotvå år? Hur skulle hon låta? Men... det gick så fint. Det är förunderligt... ens förflutna knackar på och kliver in i ens liv och vänskapen, värmen - kärleken! - finns där, precis under ytan, redo att blomma upp, precis som ett litet frö som legat i jorden och bara väntat på rätt tid att spira.

Snart ska vi träffas. Jag ska köra till hennes stad, bara en timmes väg härifrån, och vi ska promenera, kanske ströva på muséer, fika längelänge och... prata. Massor. Vi har så mycket att samtala om. Sorg, tunga saker, bittra upplevelser och svek. Men... också ett skönt nu och en framtid där vi ska fortsätta utveckla och fördjupa vänskapen!

Och idag arbetar jag hemma. Jag har tagit hem 3 x 45 nationella prov i Engelska A som ska rättas. Dessutom ska jag passa på och njuta av det helt underbara vädret; jag ska ut och cykla en lång runda (om det nu inte är pyspunka på min cykel, men vi pumpade upp den igår och det såg ut att hålla). Men först; mera kaffe och rätta de 45 proven från Focus: Reading. Sedan får jag pausa!


Björkeryd 11 maj, 2010

Inga kommentarer: