lördag 22 maj 2010

avslut

Jag vaknade nyss efter att en kort stund ha slumrat till i soffan, framför Copland. Min käraste sover sött. Det är inte särskilt konstigt att vi tuppat av om man betänker hur vår dag varit. Vi vaknade inte jättesent och efter att ha ätit frukost vid det öppna köksfönstret gick vi ut i trädgården. Mannen började med båtpyssel och jag tog mig an gräsmattan. Drygt tre timmar tog det och det känns som ett helt okej träningspass! Gräsmattan hade hunnit växa sig hög och tät och gräsklipparen har visserligen motor men är inte självgående. Svettig blev jag. Rejält. Men också solbränd och det tycker jag om.

När jag var klar med gräset plockade jag med mig en näve rabarberstjälkar in och så lagade jag till en paj som vi sedan smaskade i oss, i bersån, med vaniljsås och kaffe. Vilken underbar, somrig känsla att sitta i solgasset och ha det så gott! Sedan fortsatte Mannen sitt pysslande och jag drog ut en solstol för att ägna mig åt en stunds seriöst solande. På väg genom hallen plockade jag upp kameran och tog ett gäng vackra bilder på sådant som blommar i trädgården. Sedan ägnade jag mig åt klassisk soldyrkan tills det var dags att gå in, ta en dusch och börja förbereda kvällens grillmiddag. Ärlig som jag är måste jag ju berätta att det vanligtvis är min käraste som ordnar med sådant, med mig som nöjd sidekick. Så även ikväll. Förrätt fick bli ingefärsmarinerade räkor på spett och köttet vi grillade hade en touch av cajunkryddning. Funkade väldigt fint med ett fylligt vitt vin.

Tyvärr har myggen vaknat nu - en masse - och de stressade oss lite så vid tio gick vi in. Det började ändå bli lite kyligt ute och vi var sugna på kaffe och glass. Och sedan gick det som det gick; vi kollade lite film och slocknade sedan. Nyss ringde Jenny och bubblade om att bada i havet och om att ta med små sjöborrar och sjöstjärnor med sig hem. Hon låter så glad och lycklig nu och det är henne så väl unt. Matilda har jag också pratat med, både igår och idag. Hon sitter hemma och "pysslar" med en hemtenta, som ska vara klar så hon lugnt kan åka till solen och värmen på Cypern om en vecka. I morgon ska jag ringa både Johanna och Linus - jag saknar alla mina barn så mycket. Det var längesedan jag träffade dem nu!

Faktum är att jag tror jag ska avrunda den här dagen nu och flytta över till den sköna sängen i stället.

Sussa sött!


Björkeryd 22 maj, 2010.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Kan du skicka mig recept på rabarberpaj? Blev såååå sugen... även om jag inte har någon berså att äta den i... ;) Kram!

magda sa...

Will do, my love!