onsdag 14 april 2010

onsdagar

Onsdagar tycker jag om. Och det här är en särskilt trevlig sådan. Den började i Björkeryd med dusch, frukost och småprat och fortsätter här i byn med arbete. Idag handlar arbetet om några intensiva lektioner, samtal med kollegor och en lunchpowerwalk (med en annan kollega) som innehöll en lysande sol, frisk vind, hög puls, en pedagågisk diskussion och samtal kring relationer och livsval.

Efter en snabb lunch blev det framdukning, tillsammans med några tvåor, av mingeltugg och sedan en rundvandring i treornas utställning av årets projektarbeten. Där fanns en nöjeskatalog, historik kring olika företag och kring Emmabodafestivalen, svarvarbeten, dyslexiinformation, ett avancerat rollspel, renoveringsprojekt och mycket annat. Många av våra treor har lagt ner stor möda med sina arbeten!

En föräldraledig arbetskamrat kikade förbi och fick naturligtvis höra att lilla bebisen var hennes projektarbete och hade hon möjligen loggboken till hands? Bebisen var rar som en liten ärta, förstås! Bebisar är det - by default.

Nu väntar snart ett mellanmål bestående av yoghurt, torkade aprikoser och en liten näve pekannötter samt kaffe och därefter blir det klasskonferens och är jag hemma före sex är jag förvånad. Jag tänkte hinna handla hem lite middagsmat också; jag är sugen på kycklingsoppa med kokosmjölk. Mannen kör upp hit ikväll så det blir middag och lite softande resten av kvällen. Och vem vet - kanske blir det en promenad också?

Onsdagar. Fina grejer!



Emmaboda 14 april, 2010

Inga kommentarer: