fredag 16 april 2010

lyfter

Ännu en solig fin dag. Den Fina Fredagen tar tag i mig och jag känner mig lite mindre låg. Jag sov lite på saken och kom fram till att min sinnesstämning nog mycket handlar om mig själv, de krav jag ställer på mig själv och är relativt den mån i vilken jag uppfyller dessa krav. Då finns det bara en sak att göra; jobba hårdare med mig själv så jag slipper känna den där inre besvikelsen. Att sänka kraven är inget alternativ.

Jag är på min arbetsplats i god tid. Jag möter elever och arbetskamrater och jag stannar till lite här och där för att bara säga god morgon, småprata, kommentera en rolig uppsats någon lämnat in, tacka andra för gårkvällens konsert eller peppa en nervös elev inför en tenta. Sådant lyfter mig också. Jag trivs så bra på, och med, mitt arbete! Jag blir glad av det!

En sak jag funderar över just nu är: mina naglar är knallröda. Vad tänkte jag på när jag målade dem igår kväll, när jag ju hade tagit fram det riktigt rosa lacket..? Uppenbarligen hade jag tankarna på helt annat håll och lät mitt undermedvetna styra; rött är helrätt just idag!


Emmaboda 16 april, 2010

Inga kommentarer: