måndag 19 april 2010

flytande

Det är en viss skillnad mellan att hålla sig flytande och att ha flyt. Jag har flyt. Idag igen. Har just haft ett väldigt positivt och konstruktivt samtal med min chef, där jag gav vika för ett spontant infall och plötsligt räddade sensommarekonomin (jag har ju inte kunnat arbeta in ett helt sommarlov, då jag bara varit anställd sedan första februari). Jag är glad åt samtalet som innehöll konkreta löften om min framtida tjänst. Jag är ännu gladare för den synnerliga uppskattning mina elever tydligen uttalar bakom min rygg. Gladast är jag dock för att jag klev fram och gav det där förslaget. Att jag vågade. Att vi förhandlade. Och att utgången blev ännu bättre än vad jag tänkt när jag gick in i det hela! Nu behöver jag inte tänka på att bara hålla mig flytande.

Tänkt och tänkt, förresten. Jag kom ju på det när vi satt där och samtalade. Det var mer att lyssna på min magkänsla. Och nu är magen lugn och fin. Lite prilligt pirrig, möjligen. Ja. Jag får jobba min breda häck av mig i höst. Men. Jag behöver, å andra sidan, inte oroa mig för om jag får tre veckors förlängd tjänst på sommarskolan. Jag behöver inte jobba där överhuvudtaget. Om jag inte vill, förstås. Och det kanske jag vill? Det får jag se. Då.


Emmaboda 19 april, 2010

6 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Grattis, fantastiskt roligt! Vill gärna ha mer detaljer om vad det innebär i verkligheten. :)

Och var hittade du din fina bakgrund, jag ser den ingenstans på min sida.

wv är rente, ränta på franska, det passar ju bra till bra ekonomiska nyheter. :)

magda sa...

Ja, jag berättar mer vid tillfälle!

Bakgrunden hittade jag ute på nätet. Googlade på "blogspot templates", eller om det var "blogger templates".

"wv"? Är jag trög nu igen? :)

lilla gumman sa...

Låter ju precis hur intressant som helst!

magda sa...

Det är det, lilla gumman! Men det händer sannerligen grejer hos dig också ju! Underbart! Och GRATTIS!

pärlbesatt sa...

wv är word verification, ordverifieringen, det man skriver i för att få lämna sin kommentar. Ibland passar den sällsynt bra, eller dåligt, till inlägget man kommenterar.

Hos Lotten skrivs det ofta om vad det är för wv, därav ovanan för mig.

magda sa...

Ahaaaaa... Då är jag med!